Kako ustvarimo dobro razmerje

Spletni tečaj

Odnosi so za občutek sreče in zadovoljstva najpomembnejši. Kakovost življenja se meri po kakovosti naših odnosov, partnerski pa so tisti, v katerih se zmeraj odpre poligon za razreševanje ‘mankov’, ki so v resnici nezadovoljene potrebe iz otroštva, rane, travme.

 

Nezavedne dinamike, ki določajo naše ljubezensko življenje. Česa se boste naučili v tej spletni delavnici: Kaj je dobro vedeti, ko sem samski ali v razmerju. Kaj je nujno, da obvladam o sebi in o drugem, da sploh vem, kakšne energije in dinamike se mi odpirajo v odnosih, zato da jih bom lahko ustvaril uspešne in dejansko izkoristil njihov poligon za prerešetavanje in osvetlitev mankov, ki se mi vlečejo iz otroštva. Zato da bom potem lahko to sprejel in začel reševat ter posledično v odnosih delovati drugače, boljše, konstruktivnejše.

Obljubim, ko boste to usvojili, sama sem to usvajala 25 let in še usvajam, se naučila in spoznala sem ogromno, saj je bila moja štartna točka precej težka (primarna družina), boste veliko lažje prepoznavali dinamiko v odnosih, naredili manj napak pri izbiri ljudi za partnerje in veliko lažje obvladovali partnerske odnose. Potrebno bo seveda delat, vendar boste s pomočjo te delavnice, upam si trditi, izvedeli, kje začeti in zakaj se vam stvari dogajajo tako kot se vam dogajajo. Zato je ta delavnica lahko izvrsten začetek za spremembe v odnosih. Če vam ta delavnica ne bo dala ničesar in z njo sploh ne boste zadovoljni, vam vrnem prispevek zanjo.

VSEBINA:

1. UVOD Zdravo, dragi poglobljenci! Evo, lepa vožnja nas čaka …

2. KAJ NAS VODI, A SE TEGA NE ZAVEDAMO V tem poglavju boste izvedeli, kaj nas pri izbiri partnerjev vodi nezavedno. Kako pomembna je naša prva percepcija o ljubezni in kje jo dobimo. Kaj so rane, kaj so trigerji, in zakaj so pomembni vodniki in ne sovražniki. Vse to igra ključno vlogo ravno v bližnjih odnosih.

3. TRIJE NAČINI NAVEZANOSTI V RAZMERJIH Obstajajo trije osnovni načini navezovanja na ljudi: anksiozen, izogibajoč in varen (anxious, avoidant, secure). Večina ima mešanico. Stremimo pa k varnemu, saj je ta edini, ki nam omogoča zdravo razmerje.

4. MOŠKA IN ŽENSKA ENERGIJA Zaradi moške in ženske rane bolj razvijemo moško ali žensko energijo. Partnerje si nezavedno izbiramo prek energije, ki prevladuje v nas in v drugem.

5. OBNAŠANJE, KI NAS MORDA OHRANJA SAMSKE Nekatera obnašanja, ki se jih sploh ne zavedamo, nas držijo v samskosti. Ali v tem, da nezavedno bojkotiramo vsak potencialen ljubezenski odnos …

6. STOPNJE ZRELOSTI PO CARL G. JUNGU IN INTEGRACIJA SENCE Poznamo štiri stopnje oz. faze razvoja na poti do zrelosti. ‘The Athlete Stage’, ‘The Warrior Stage’, ‘The Statement Stage’ in ‘The Spirit Stage’.

7. KAKO NAJ JO/GA NAJDEM? V tem poglavju strnemo vse, kar smo se naučili ter upoštevamo svoj karakter, okolje in določene razmere, ki so sociološke ali psihološke narave, in ki do neke mere določajo naše možnosti, da srečamo potencialnega ljubezenskega partnerja.

8. ZAKLJUČEK Srečno, dragi moji poglobljenci. In samozavestno. Vredni smo ljubezni in kakovostnega partnerskega odnosa.

Dolžina: 1h 42 min

 

Share This